Skip to main content

Nekazaritza eredu ezberdinak konparatzen

Irudia
Ikasleak Santos Enrriquezekin

LH 5. mailako ikasleak ‘A ze kakaoa’ PROIa lantzen dabiltza eta beste herrialde bateko ekoizleen bizimodua eta ekoizpen prozesuak bertakoarekin konparatu eta ondorioak atera behar dituzte.

Pasa den astean Santos Henrriquez etorri zitzaigun Dominikar Errepublikan kakaoa nola ekoizten duten eta hango nekazarien lana nolakoa den azaltzera. Oñatiko nekazaritzaz, eta, bereziki, ortutik jasotzen den produkzioaz eta ortuan eta azokan egiten den lanaz Itxaso Elkoroiribe aritu zitzaigun. Orain, ikasleek, jasotako informazioa konparatu eta ondorioak atera beharko dituzte. Mila esker bioi emandako azalpenengatik.

Azken albisteak

Mikrobiologiaren azalpen orokorrak eta erizain moduan lanean erabili behar diren prozedurak azaldu dizkigu
Orain, 6 ikasleri saioa bertatik bertara ikusi eta bizitzea tokatzen zaie, protagonista bihurtzea.
Neus Sanmartí, Mariana Morales, Dylan Wiliam eta Héctor Ruiz Martín bezalako adituek parte hartu dute.
LH 5eko ikasleok Oñati hobetzeko auzolan bat antolatu genuen eta lurreko hondakinak bildu genituen herriko hainbat tokitan.