Skip to main content

Nekazaritza eredu ezberdinak konparatzen

Irudia
Ikasleak Santos Enrriquezekin

LH 5. mailako ikasleak ‘A ze kakaoa’ PROIa lantzen dabiltza eta beste herrialde bateko ekoizleen bizimodua eta ekoizpen prozesuak bertakoarekin konparatu eta ondorioak atera behar dituzte.

Pasa den astean Santos Henrriquez etorri zitzaigun Dominikar Errepublikan kakaoa nola ekoizten duten eta hango nekazarien lana nolakoa den azaltzera. Oñatiko nekazaritzaz, eta, bereziki, ortutik jasotzen den produkzioaz eta ortuan eta azokan egiten den lanaz Itxaso Elkoroiribe aritu zitzaigun. Orain, ikasleek, jasotako informazioa konparatu eta ondorioak atera beharko dituzte. Mila esker bioi emandako azalpenengatik.

Azken albisteak

Ohitura jarraituz, DBH 4. mailan Frantsesa ikasgaia daukagun ikasleok elkartrukea egin dugu Bretainiako Diwan eskolako ikasleekin.
Astelehen, martitzen eta eguenean, DBH 2. mailakook ‘Ubideak eta energia’ irteera egin genuen Natur Eskolakoek lagunduta.
Joan zen ostiralean, DBH 4ko ikasleek egun berezia izan zuten Gasteizen, Umore Horira joan ziren hainbat oztopo probatan parte hartzera.